Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Бізнес » У Запоріжжі профінансували 114 проєктів на розвиток бізнесу: як подати заявку

У Запоріжжі профінансували 114 проєктів на розвиток бізнесу: як подати заявку

У Запоріжжі профінансували 114 проєктів на розвиток бізнесу: як подати заявку

Бізнес / Бизнес

Цього року в Запоріжжі прийняли 114 позитивних рішень на отримання грантів по програмах “Власна справа” та “Грант для ветеранів та їх подружжя”. Це підтримає українську економіку та створить нові робочі місця.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі зайнятості.

За програмою “Власна справа” профінансували 100 бізнес-проєктів Запорізького регіону на загальну суму 25,5 млн грн. У планах створити 244 нових робочих місця. Середній розмір грантів по Запоріжжю складав 220 тисяч гривень. А програмою “Грант для ветеранів та їх подружжя” наразі скористалися 10 запоріжців, серед них 6 ветеранів та 4 дружини учасників бойових дій.

“Програма грантування охоплює різні сфери діяльності. Серед успішних бізнес-проєктів можна виділити: відкриття закладів громадського харчування,  виробництво товарів, магазинів та СТО, надання послуг у сфері б’юті індустрії тощо. Серед ветеранського бізнесу: відкриття хостелу, медичного кабінету, кафе, квіткового магазину, організація кейтерінгу тощо”, – розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко.

Обидві програми реалізують у рамках урядового проєкту єРобота. Подати заявки на отримання грантів можна через портал Дія. Обов’язковою умовою є створення від одного до чотирьох робочих місць. Кошти повернуться державі впродовж трьох років сплаченими податками і обов’язковими зборами під час роботи бізнесу.

Нагадаємо, цього місяця у Запоріжжі відкрили регіональний офіс для підтримки мікро- та малого бізнесу “Зроблено в Україні”. У ньому надаватимуть консультації підприємцям та інформуватимуть підприємців про можливості їхньої підтримки від держави.