Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізький регіон буде повністю забезпечений зерном, – Ясинецький

Запорізький регіон буде повністю забезпечений зерном, – Ясинецький

Запорізький регіон буде повністю забезпечений зерном, – Ясинецький

Поле
Ілюстративне фото

Цього року сільськогосподарські підприємства Запорізької області почали збирати врожай на один тиждень раніше. Вже скосили 94% засіяних полів. 

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Запорізької обласної державної адміністрації.

Майже вся техніка аграрних підприємств зараз працює на полях Запорізької області. За словами  в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Олександра Ясинецького, це 432 комбайни та майже 2 тисячі тракторів. Вже повністю зібрали горох, ріпак та ярий ячмінь. Закінчують збір й інших зернових культур. Сумарно – вже 271 тисячу тонн.

“За попередніми розрахунками, валовий збір озимої та ярої пшениці на підконтрольній Україні території області очікується на рівні 250 тисяч тонн. Зокрема, врожай озимої пшениці вже зібрано на 93 % засіяних площ – а це майже 100 тис. га. При цьому намолочено 235 тисяч тонн зерна. Також вже скосили 67 % полів, засіяних ярою пшеницею. На сьогодні є впевненість, що Запорізький регіон буде повністю забезпечений продовольчим зерном”, – розповів Ясинецький.

Нагадаємо, наразі питання про розмінування полів у Запорізькій області не стоїть, адже територія, де ведуться сільськогосподарські роботи, не була замінована. Як зазначає очільник ЗОВА Іван Федоров, ДСНС оперативно знешкоджує ворожі снаряди на полях, якщо у цьому є потреба.