Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запоріжжі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого Артема Ткаченка

На Запоріжжі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого Артема Ткаченка

На Запоріжжі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого Артема Ткаченка

Фото ГУНП у Запорізькій області

28-річний Артем Ткаченко загинув 8 квітня 2024 року під час артилерійського обстрілу. Нещодавно в його рідному селищі Кам’яне Запорізького району відкрили пам’ятний знак.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

Відкриття меморіальної дошки в селищі Кам'яне
Начальник поліції Запоріжжя Артем Кисько. Фото: ГУНП у Запорізькій області

Відкриття меморіальної дошки на честь 28-річного поліцейського Артема Ткаченка відбулося 22 липня. З початку повномасштабного вторгнення він брав участь у заходах із забезпечення правопорядку та захисту інтересів держави. У складі оперативно-тактичної групи поліції виконував завдання зі знешкодження росіян.

Артем Ткаченко був посмертно нагороджений державною відзнакою Президента України «За оборону України».

На заході були присутні начальник поліції Запоріжжя Артем Кисько та його заступники, керівник та представники сільради і закладу освіти, де навчався поліцейський, а також його батьки, друзі та земляки.

«Герої гинуть. Та не кожен усвідомлено. Справжній героїзм – це прийняти рішення, знаючи наперед його ціну. Артем Ткаченко загинув, захищаючи побратимів. Мав час і право вибору. Перемогли звитяга і рішучість. Меморіальна дошка – це найменше, що ми можемо зробити на знак пошани до загиблого поліцейського. Головне – не дати згаснути пам’яті про нього. Історія подвигу героя має жити в народі нині, її мають дізнатися нащадки», – розповів Артем Кисько.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглого у боротьбі за свободу і незалежність України.