Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Поліцейського з села Водяне заочно засудили до 12 років за ґратами

Поліцейського з села Водяне заочно засудили до 12 років за ґратами

Поліцейського з села Водяне заочно засудили до 12 років за ґратами

Фото: Дмитро Орлов

Поліцейського з села Водяне Запорізької області, який співпрацював з росіянами в Енергодарі, заочно засудили до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов із посиланням на реєстр судових рішень.

Колаборантом виявився 34-річний уродженець села Водяне Віталій Горбенко. У липні 2022 року, після окупації Енергодара, чоловік добровільно зайняв посаду “поліцейського 1-го відділку окремого взводу патрульно-постової служби в поліції” в так званому незаконному “управлінні внутрішніх справ Василівського району” міста Енергодар.

Колаборант здійснював патрулювання міста та прилеглих окупованих територій, а також затримував місцевих. Він доставляв їх до відділку та проводив допити.

За інформацією свідків, чоловік також відправляв “на підвал” працівників Запорізької АЕС.

Ленінський районний суда Запоріжжя заочно виніс Віталію Горбенку вирок за ч.7 ст.111-1 Кримінального Кодексу України “Колабораційна діяльність”  у вигляді позбавлення волі на строк 12 років. Його позбавили права обіймати посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, а також в органах, які надають публічні послуги, на строк 15 років, з конфіскацією майна.

Крім цього, Горбенка внесли на сайт Центру «Миротворець», який фіксує злочини проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права.

Нагадаємо, у Запорізькій області двоє мешканців Бердянська та один кримчанин виконували завдання ФСБ. Вони виявляли проукраїнських мешканців на тимчасово окупованих територіях Запорізької області та здавали їх окупантам.

Раніше ми повідомляли, що двох поліцейських, які співпрацювали із російською владою у Якимівці та Кам’янці-Дніпровській, засудили до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.