Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Колишній директор Запорізького протипухлинного центру прокоментував своє звільнення

Колишній директор Запорізького протипухлинного центру прокоментував своє звільнення

Колишній директор Запорізького протипухлинного центру прокоментував своє звільнення

Ексдиректор Запорізького регіонального протипухлинного центру. Фото з сайту протипухлинного центру

Сьогодні, 24 липня, під час брифінгу голови Запорізької обласної військової адміністрації стало відомо, що керівника Запорізького протипухлинного центру звільнили з посади. Журналісти inform.zp.ua зв’язалися з ексдиректором лікарні, щоб отримати коментар з цього приводу.

За словами голови ЗОВА Івана Федорова, причиною такого рішення стала ситуація з резервним живленням у лікарнях. У деяких лікарнях, які понад рік тому отримали генератори, вони досі не були підключені.

Колишній директор Запорізького регіонального протипухлинного центру Михайло Єсаянц прокоментував ситуацію:

“Мені 8 травня дали попередження, що у зв’язку з ліквідацією мене через два місяці буде звільнено. А вже 9 липня було розпорядження щодо мого звільнення. Звільнили мене 17 липня, коли я був на лікарняному. Точніше, до 16 липня я був на лікарняному, потім 17 вийшов і мене звільнили. У мене навіть є розпорядження, що звільнення було саме у зв’язку з ліквідацією, за статтею 40 частиною 1 трудового законодавства”.

Також Михайло Єсаянц прокоментував слова Федорова щодо генераторів:

“Я знаю, що казав Федоров. У нас у лікарні 5 генераторів, практично всі будівлі були підключені. Два останніх генератори, які ми не підключили, забезпечують лише освітлення у головному корпусі п’ятиповерхової будівлі. Вони не є критичними”.

Що відомо про приєднання Запорізького протипухлинного центру

Про об’єднання лікарень розповіли у ЗОВА 2 травня. Цього ж місяця стало відомо, що під об’єднання потраплять Запорізька обласна клінічна лікарня, Запорізький протипухлинний центр та кардіологічний центр. Об’єднання цих медичних закладів дозволило би ефективно використовувати державні кошти на медичне обладнання та ліки.

Однак Запорізький протипухлинний центр виступив проти такого рішення ЗОВА та звернувся до суду. Суд відмовив онкологічному центру за відсутністю достатніх обґрунтувань. Тоді медичному закладу дали три дні, щоб або приєднатися до обласної лікарні, або звільнити фахівців. Запорізький онкологічний центр залишився незадоволеним таким рішенням та повідомив, що буде боротися далі.

Згодом Запорізький протипухлинний центр адресував петицію до Президента України.

17 червня голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров прокоментував ситуацію зі звільненням працівників Запорізького протипухлинного центру, який було приєднано до Запорізької обласної клінічної лікарні. За його словами, першочергово звільняють тих, хто не виконує розпорядження щодо об’єднання медзакладів.