Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Проти запорізького університету відкрили кримінальне провадження: причини

Проти запорізького університету відкрили кримінальне провадження: причини

Проти запорізького університету відкрили кримінальне провадження: причини

Фото з сайту readymap.in.ua

Міністерство освіти і науки України (МОН) анулювало ліцензію на навчання в аспірантурі Класичного приватного університету, окрім цього відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляється на сайті МОН.

Анулювання ліцензії пов’язане з радикальним перевищенням ліцензійного обсягу. Виявлені порушення стосуються:

  • Ліцензії МОН на третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти: Класичний приватний університет перевищив ліцензійний обсяг за два останні навчальні роки на 3401 особу, хоча дозволений обсяг становив лише 165 осіб на рік.
  • Освітньо-наукової програми «Право»: Університет перевищив ліцензійний обсяг (25 осіб на рік) на 42 особи за два останні навчальні роки.
  • Освітньо-наукової програми «Правоохоронна діяльність»: Ліцензійний обсяг (20 осіб на рік) було перевищено у 2022 році на 6 осіб.

Крім анулювання ліцензій, за виявленими порушеннями відкрито кримінальні провадження. МОН сприятиме слідству.

Для аспірантів 2021, 2022 та 2023 навчальних років, яких було зараховано без порушення законодавства, МОН надасть можливість у наступному році перевестися до інших закладів вищої освіти для завершення навчання в аспірантурі.


Нагадаємо, сьогодні, 24 липня, стало відомо, що керівника Запорізького протипухлинного центру звільнили. Очільник ЗОВА Іван Федоров назвав причиною ситуація з резервним живленням у лікарнях.

 Журналісти inform.zp.ua зв’язалися з ексдиректором лікарні, щоб отримати коментар з цього приводу.