Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Військовий із Запорізької області врятував побратимів з російського полону: як це сталося

Військовий із Запорізької області врятував побратимів з російського полону: як це сталося

Військовий із Запорізької області врятував побратимів з російського полону: як це сталося

Геннадія Маслова нагороджено орденом «За мужність» III ступеню. Фотоілюстрація

57-річний Геннадій Маслов із Михайлівської громади Запорізької області, який служить у 110-й бригаді Сил територіальної оборони, зміг самостійно врятуватися з російського полону та допомогти своїм побратимам.

Про це повідомляють Сили територіальної оборони ЗСУ.

Геннадій Маслов
Геннадій Маслов. Фото зі сторінки у Facebook Михайлівської громади

Троє бійців 110-ї бригади, включно з Геннадієм Масловим з позивним “Гном”, облаштовували другу лінію укріплень, коли опинилися в центрі ворожого штурму. Після потужного артилерійського обстрілу росіяни прорвали основну лінію оборони і увірвалися в село, де українські військові копали позиції.

Війська РФ обеззброїли поранених та контужених бійців, обшукали їх, а потім завели до підвалу, перетвореного на буцегарню. Геннадію вдалося сховати в кишені складний ніж. Чоловік любить солодке, тому взяв із собою цукерки. Обгортки ховав назад до кишені, щоб вони не видали позиції українських військових. Завдяки цьому росіяни не помітили ніж під час обшуку.

Росіяни повідомили полоненим, що їхнє життя залежить від оперативної обстановки, тому воїни розуміли, що шансів у них небагато.

За кілька годин українські військові контратакували противника, намагаючись повернути втрачені позиції. Росіяни змушені були задіяти всі свої резерви, залишивши для охорони полонених лише одного солдата.

Геннадій Маслов скористався цією ситуацією і вбив охоронця за допомогою складного ножа. Всі троє військових змогли вибратися з підвалу.

За виявлену мужність та кмітливість Геннадія Маслова командування представило його до державної нагороди – ордена «За мужність» III ступеню.


Нагадаємо, за останні три тижні в Запорізькій області кількість російських військових збільшилася на 2 тисячі. Наразі в регіоні перебуває близько 90 тисяч військових РФ.