Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » У Запоріжжі відбудеться автопробіг на підтримку полонених: подробиці

У Запоріжжі відбудеться автопробіг на підтримку полонених: подробиці

У Запоріжжі відбудеться автопробіг на підтримку полонених: подробиці

Анонс мітингу в Запоріжжі. Фотоілюстрація зі сторінки в Instagram

Цього тижня в Запоріжжі проведуть автопробіг на підтримку військовополонених, які зараз перебувають у російському полоні. Під час заходу також згадають теракт в Оленівці, де росіяни два роки тому влаштували масове вбивство українських військовополонених.

Про це повідомляють організатори в Instagram.

Автопробіг пройде в неділю, 28 липня, о 11:00 під гаслом “Поки одні мовчать, інші помирають”. Організатори закликають підтримати родичів військових, які щотижня виходять на мітинги з плакатами, прохаючи допомогти звільнити полонених:

“Війна триває, і кількість полонених продовжує зростати. На щастя, відбуваються обміни, до України повертають дітей, цивільних осіб та військовополонених. Але чомусь систематично в обміни не включають бійців з АЗОВу!”, – йдеться в повідомленні.

На заході також згадають теракт, що стався в Оленівці. Деталі організатори повідомлять напередодні мітингу.

Нагадаємо, в ніч з 28 на 29 липня 2022 року на території колишньої колонії в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області пролунав вибух. У будівлі утримували українських військовополонених, які вийшли у травні того року з території заводу “Азовсталь”. Росіяни повідомили, що 50 з них загинули.