Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » В Запорізькій ОВА оголосили дату початку нового навчального року в школах

В Запорізькій ОВА оголосили дату початку нового навчального року в школах

В Запорізькій ОВА оголосили дату початку нового навчального року в школах

Укриття в “Обдарованості”. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Новий навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня. Ці дати збігаються з тими, що затвердили в парламенті.

Про це розповіла директорка Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна під час брифінгу в медіацентрі ОВА.

“Графіки навчального процесу гнучкі, їх визначає кожен заклад освіти в межах своєї автономії. Більшість закладів освіти планує розпочати навчальний процес саме з 2 вересня”, – зазначила Бухаріна.

Торік в 79 шкіл області працювали в змішаному форматі.

“Це лише 20 % від загальної кількості навчальних закладів регіону. Тому створення умов для безпечного навчання всіх учнів безпосередньо в школах у очно/змішаному форматі – головне завдання, над яким ми наполегливо працюємо”, – додала директорка Департаменту освіти і науки ЗОДА.

Як писав раніше Inform.zp.ua, 23 липня Кабінет Міністрів України затвердив постанову “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні”. Згідно з нею, навчальний рік у Запоріжжі розпочнеться 2 вересня 2024 року.

Навчальний рік, орієнтовно, закінчиться 30 червня 2025 року. Однак кожен навчальний заклад може визначати тривалість самостійно. Проте тривалість канікул у закладах освіти не може становити менше, ніж 30 календарних днів.