Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Наступ на Гуляйполе збираються робити росіяни: як відповідатимуть на це ЗСУ, – BILD

Наступ на Гуляйполе збираються робити росіяни: як відповідатимуть на це ЗСУ, – BILD

Наступ на Гуляйполе збираються робити росіяни: як відповідатимуть на це ЗСУ, – BILD

Гуляйполе

Російські війська готуються до наступу на Гуляйполе в Запорізькій області. Зараз окупанти перекидають сили біля окупованого міста Пологи.

Про це пише німецьке видання BILD.

Ветеран ЗСУ, який підтримує контакт із бійцями на передовій, заявив, що зараз росіяни концентруються поблизу міста Пологи, щоб наступати звідти на Гуляйполе.

“Росіяни зараз готують наступ у Запорізькій області та перекидають війська у Пологи для удару у напрямку Гуляйполя. Гуляйполе є важливим стратегічним та логістичним пунктом для українців. Якщо росіяни візьмуть його, Україна опиниться під масованим тиском у Запорізькій області”, — розповів ветеран.

Тим часом ЗСУ, ймовірно, також збирається контратакувати восени. Джерело BILD у військових колах повідомило, що незадовго до саміту НАТО у Вашингтоні союзників Альянсу проінформували з Києва про український план мобілізації, який може призвести до “локальних контратак, починаючи з осені”. За даними видання, вже зараз для цього у ЗСУ формуються нові бригади, проводиться ротація в частинах.

Нагадаємо, представник Української Таврійської групи військ капітан Дмитро Лиховій заявив 24 липня, що російські війська зосередили загалом 90 000 особового складу між різними оперативними напрямками та по всій оперативній глибині російської оборони в Запорізькій області. Лиховій підкреслив, що українські силовики не спостерігали формування наступального угруповання російських військ у Запорізькій області.

Раніше BILD писало, що росія планує воювати в Україні до 2026 року, і за цей час розраховує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, в тому числі, їх обласні центри.