Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Запорізький правоохоронець обікрав померлу людину

Запорізький правоохоронець обікрав померлу людину

Запорізький правоохоронець обікрав померлу людину

Фото: Запорізька обласна прокуратура / Фото: Запорожская областная прокуратура

Запорізькому правоохоронцю повідомили про підозру у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану та за фактом зловживання службовим становищем. Поки що вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура. 

У жовтні 2023 року під час огляду місця події співробітник правоохоронного органу заволодів заощадженнями померлого пенсіонера. Чоловік був самотнім, усі його близькі перебували за кордоном, він не виходив на вулицю, а з його квартири йшов специфічний запах. Тому сусіди викликали поліцію.   

“Представник правоохоронних органів, який працював на місці події, вирішив скористатися ситуацією. Він взяв понятими знайомих та без їхньої участі обшукав квартиру. Знайдені 20 тисяч доларів та банківські картки він забрав собі. Аби скористатися картками, правоохоронець також забрав мобільний телефон померлого. Через нього він отримав доступ до рахунків і згодом зняв з них ще 56 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні Теруправління ДБР у Мелітополі.

Загальна сума вкрадених коштів складає 788 тис гривень. 

Поліція провела обшук за місцями проживання, роботи і транспортів причетних осіб. Там були виявлені докази незаконної діяльності, а також предмети, схожі на боєприпаси.


Раніше Inform.zp.ua писав, що прибувши на виклик, медичні працівники затримали вбивцю та тримали його до приїзду поліції. Поліція вручила подяки медикам, що ризикували власною безпекою.