Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Заяву про пошкоджене чи зруйноване житло можуть подати запоріжці в міжнародний Реєстр збитків у Гаазі

Заяву про пошкоджене чи зруйноване житло можуть подати запоріжці в міжнародний Реєстр збитків у Гаазі

Заяву про пошкоджене чи зруйноване житло можуть подати запоріжці в міжнародний Реєстр збитків у Гаазі

Фото: Запорізька міська рада

В українців з’явилася можливість подати заяву про зруйноване та пошкоджене житло в міжнародний Реєстр збитків у Гаазі.

Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Якщо ваша оселя була пошкоджена чи знищена внаслідок агресії РФ, заповніть заяву до міжнародного Реєстру збитків на порталі “Дія”.

Скористатися послугою можна, навіть якщо:

▪️право власності не зареєстроване у Реєстрі речових прав;
▪️немає акту про пошкоджене майно від місцевої влади й не подавались на програму “єВідновлення”;
▪️оселя на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

Як писав раніше Inform.zp.ua, запоріжцям, чиї будинки пошкодили російські обстріли, видали 67 житлових сертифікатів за програмою єВідновлення.

Всього комісія видала сертифікатів на понад 73 мільйони гривень. Інформація про те, як подати заявку на компенсацію за посиланням. Якщо технічної можливості подати заявку самостійно немає, можна звернутись до Центрів надання адміністративних послуг.

Сума компенсацій вираховується за спеціальною формулою від Кабінету міністрів України. 

Нагадаємо, грошова компенсація на придбання житла становить від 600 тис грн до 2 млн грн. Така сума розрахована Урядом, якщо будинок повністю зруйновано.