Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » 45 запорізьких випускників отримали максимальний бал на НМТ

45 запорізьких випускників отримали максимальний бал на НМТ

45 запорізьких випускників отримали максимальний бал на НМТ

Ілюстративне фото

45 учнів шкіл міста Запоріжжя отримали максимальний бал за національний мультипредметний тест. Загалом цьогоріч НМТ у Запорізькій області складали понад 4,7 тисяч випускників.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

Троє учнів отримали максимальний бал із трьох предметів:

  • Павло Пасічник, гімназія №6; 
  • Вікторія Макаренко, гімназія №93;
  • Альона Гончаренко, багатопрофільний ліцей №99. 

Ще одна учениця, Софія Анісімова, ліцей №71, отримала 200 балів з двох предметів.

45 запорізьких випускників отримали максимальний бал на НМТ
Фото: Запорізька міська рада

Крім цього, деякі випускники отримали найвищий бал з одного із предметів: 15 учнів склали на 200 балів НМТ з математики, 8 – з української мови, 23 – з англійської мови, 5 – з історії України та 1 – з біології.

Нагадаємо, новий навчальний рік у Запорізькій області розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня. Дати збігаються із тими, що затвердили в парламенті. Однак кожен навчальний заклад може визначати тривалість навчання самостійно. Хоча канікули у закладах освіти не можуть бути менше, ніж 30 календарних днів.

Як раніше повідомляв Inform.zp.ua, Міністерство освіти і науки України анулювало ліцензію на навчання в аспірантурі Класичного приватного університету Запоріжжя. Крім цього, через перевищення ліцензійних обсягів відкрили кримінальне провадження.

Майбутні запорізькі студенти зможуть отримати гранти для оплати контракту в університеті. Їх надаватимуть щорічно протягом усього терміну навчання. На рік надаватимуть від 15 тисяч гривень і більше в залежності від кількості отриманих балів на НМТ.