Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі засудили двох колишніх військових, що служать в Криму

У Запоріжжі засудили двох колишніх військових, що служать в Криму

У Запоріжжі засудили двох колишніх військових, що служать в Криму

Фото: ДБР

Двох колишніх українських військових Жовтневий районний суд Запоріжжя визнав винними у державній зраді та дезертирстві. Вони приєдналися до армії окупантів в Криму.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Військових заочно покарали на позбавлення волі до 13 років. Один з чоловіків до окупації Криму обіймав посаду заступника начальника тилу в одній з військових частин. Другий працював старшим інженером-випробувачем.

Фото: ДБР

Під час анексії Криму військові не виконали наказ та не виїхали з окупованої території.

“Вони залишилися на анексованій території та добровільно подали рапорти на ім`я окупаційного командування збройних сил агресора, а потім прийняли присягу на вірність рф”, – зазначать в ДБР.

Читайте також:

Подружжю вручили підозру за розкрадання грошей на потребах для війська. Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

11 липня в одному з парків міста двоє місцевих мешканців Запоріжжя напали на військовослужбовця. Нападники погрожували йому ножем, забрали особисті речі та нанесли тілесні ушкодження потерпілому.

Серед українців, що знаходяться в тилу, провели масштабне дослідження щодо бачення потенційних переговорів з Росією, ймовірних поступок росії та можливості військової перемоги над ворогом.