Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Приморська вітроелектростанція в Запорізькій області втратила частину потужності

Приморська вітроелектростанція в Запорізькій області втратила частину потужності

Приморська вітроелектростанція в Запорізькій області втратила частину потужності

Знищений вітрогенератор Приморської ВЕС. 22.07.2024 р. Фото: https://t.me/redaktsiya_yoba

Приморська вітроелектростанція знаходиться на окупованій частині Запорізької області. З початку літа на ній знищено дві турбіни виробництва General Electric потужністю 3,8 МВт кожна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

В кінці травня псевдогубернатор області та колаборант Євген Балицький повідомив, що на одному з вітряків знищено одна лопать нібито від атаки українських БПЛА.

Поврежден ветрогенератор в Приморске и остатки, вероятно, украинского БПЛА. 31.05.2024 г. Фото: соцсети. Коллаж: investigator.org.ua

“Судячи з матеріалів, оприлюднених російськими пропагандистами, з початку літа 2024 року окупанти регулярно намагаються збивати різні повітряні цілі над Приморськом. Коли російське ППО потрапляє, то уламки часто падають на будинки жителів окупованого міста. Найбільше страждає південно-східна частина Приморська, де зафіксовано щонайменше 9 приватних будинків, які отримали різні пошкодження. Цей район якраз межує з територією вітроелектростанції”, – пише ЦЖР.

22 липня стало відомо, що пошкоджений також і другий вітряк, на якому не залишилося жодної лопаті. Вночі жителі окупованого Приморська чули вибухи, а окупаційні ресурси на ранок повідомляли про збиття 17 дронів над акваторією Азовського моря.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на півдні України розміщено більшу частину зелених електростанцій, саме там окупанти захопили території та ведуть обстріли.

За інформацією міністра енергетики Германа Галущенка, Україна втратила майже всі вітроелектростанції і до половини сонячних електростанцій.