Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Пожежних гідрантів побільшає у Запоріжжі: для чого їх встановлюють

Пожежних гідрантів побільшає у Запоріжжі: для чого їх встановлюють

Пожежних гідрантів побільшає у Запоріжжі: для чого їх встановлюють

Фото: КП “Водоканал”

У Запоріжжі встановлять 104 нові пожежні гідранти. Роботи планують розпочати цього тижня.

Про це повідомили у комунальному підприємстві “Водоканал”.

Встановлення гідрантів розпочнуть цього тижня біля житлових будинків та соціально важливих об’єктів міста: лікарень, шкіл та “пунктів незламності”. 

“Однією з ключових переваг наземних гідрантів є їх доступність для оперативного використання рятувальниками, що важливо в умовах міського середовища та під час воєнних дій, коли швидкий доступ є критичним фактором для ефективної реакції на небезпеку. Ці заходи не лише спрямовані на мінімізацію наслідків військових дій, але й підвищують загальний рівень пожежної безпеки мешканців Запоріжжя”, – зазначили у “Водоканалі”.

Пожежних гідрантів побільшає у Запоріжжі: для чого їх встановлюють
Фото: КП “Водоканал”

Минулого року по всіх районах міста КП ”Водоканал” вже встановили 100 наземних пожежних гідрантів на суму понад 5 млн гривень. Як і цього разу, їх надало безкоштовно ТОВ “Торговий дім «ІНВАР»”. Таким чином у місті провели часткову заміну застарілих підземних гідрантів на сучасні наземні. 

Нагадаємо, у Запоріжжі комунальне підприємство нараховувало споживачам вартість за користування водою за завищеними тарифами. За результатами перевірки, підприємству довелося зробити перерахунок та повернути споживачам зайво нараховану суму — 227,16 тис. грн.

Раніше ми повідомляли, що цього року планують завершити капітальний ремонт у Запорізькій загальноосвітній школі № 53, яка постраждала під час пожежі. У відремонтованому навчальному закладі зможуть навчатися 300 учнів.