Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Федоров розповів, коли ввімкнуть вуличне освітлення в Запоріжжі

Федоров розповів, коли ввімкнуть вуличне освітлення в Запоріжжі

Федоров розповів, коли ввімкнуть вуличне освітлення в Запоріжжі

Фото: Сергій Лавров

У Запоріжжі можуть знову ввімкнути вуличне освітлення в темну пору доби, коли покращиться ситуація в енергосистемі. Поки в місті працюють над забезпеченням автономної роботи світлофорів.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

“На сьогодні ми не бачимо, що за тиждень вимкнення електроенергії вплинуло якось на криміногенну ситуацію на території Запорізької області. Звичайно, як тільки поліпшиться ситуація з енергопостачанням, то одразу буде ввімкнено вуличне освітлення”, – зазначив він.

Також Федоров зазначив, що влада шукає альтернативні джерела енергії для світлофорів:

“Наше комунальне підприємство розпочало встановлення інверторних акумуляторів, які навіть під час відключення світла зможуть забезпечити функціонування світлофорів до 8 годин. А другий наш проєкт — встановлення на кожен світлофор сонячної панелі, щоб вони могли автономно живитися”.

Нагадаємо, рішення не вмикати вуличне освітлення було прийняте разом із Запоріжжяобленерго, Держенергонаглядом, профільними департаментами обласної військової адміністрації та керівництвом Запоріжжя. 

Також на 24 світлофори, які розміщені на вулицях Запоріжжя, планують встановити сонячні панелі. Зробити це хочуть через те, що о 9-й годині вечора у місті вимикається не тільки вуличне освітлення, а й світлофори.