Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Запоріжжя серед найдешевших міст України за вартістю оренди житла

Запоріжжя серед найдешевших міст України за вартістю оренди житла

Запоріжжя серед найдешевших міст України за вартістю оренди житла

Запоріжжя
Фото з Вікіпедії/Запорожье
Фото из Википедии

Запоріжжя опинилося серед міст з найдешевшою орендою житла в Україні. Згідно з даними порталу нерухомості “ЛУН”, середня вартість оренди однокімнатної квартири тут становить всього 5,5 тисяч гривень на місяць.

Цікаво, що у перші два роки війни найбільш дорогим містом для оренди житла був Львів. Однак ситуація змінилася, і тепер найдорожче орендне житло в Ужгороді – 17,7 тисяч гривень на місяць за однокімнатну квартиру. Це більше, ніж у столиці Києві (15 тисяч гривень) та Львові (16,5 тисяч гривень).

Рейтинг міст за вартістю оренди виглядає так:

  • Ужгород – 17,7 тис. грн/міс.
  • Львів – 16,5 тис. грн/міс.
  • Київ – 15 тис. грн/міс.
  • Чернівці – 12,3 тис. грн/міс.
  • Івано-Франківськ, Кропивницький, Полтава, Рівне – по 12 тис. грн/міс.
  • Черкаси – 10 тис. грн/міс.
  • Хмельницький – 9,5 тис. грн/міс.
  • Тернопіль – 9,4 тис. грн/міс.
  • Одеса – 7 тис. грн/міс.

Найдешевша оренда житла фіксується у містах, наближених до прифронтових зон, таких як Чернігів (5,8 тис. грн/міс.), Запоріжжя та Суми (по 5,5 тис. грн/міс.), Миколаїв (5 тис. грн/міс.), Харків та Херсон (по 4 тис. грн/міс.).

Такі показники орендних цін в Запоріжжі відображають вплив воєнних дій та наближеності міста до зони бойових дій.

Нагадаємо, прокуратура Дніпровського району Запоріжжя досягла важливої перемоги в боротьбі з шахраями, які намагалися незаконно заволодіти 2-кімнатною квартирою вартістю понад 950 тисяч гривень.

Після смерті колишньої власниці цієї квартири, розташованої в Дніпровському районі Запоріжжя, шахраї спробували оформити нерухомість на себе, незважаючи на те, що жінка не мала спадкоємців і не залишила жодних заповітів.