Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Нова фірма в окупованому Мелітополі: що відомо про її засновника

Нова фірма в окупованому Мелітополі: що відомо про її засновника

Нова фірма в окупованому Мелітополі: що відомо про її засновника

Фото: РІА Південь / Фото: РИА Юг

У липні 2024 року в тимчасово окупованому Мелітополі зареєстрували ТОВ «Новоросс-телеком» з основною діяльністю у галузях телекомунікацій, телевізійного мовлення та зв’язку на базі бездротових технологій. Генеральним директором і засновником підприємства вказано Олександра Реймера. 

Про це повідомляє РІА Південь. 

Олександр Гергардович Реймер є генеральним директором і засновником ТОВ «Новоросс-телеком» і ТОВ «ДВ-Ком». Сам чоловік уродженець Самарської області. Він закінчив Російську академію народного господарства і державної служби за спеціальністю юриспруденція, а також Новосибірське вище військове командне училище, факультет військової розвідки.

Переїхавши до Криму, став обіймати посади у окупаційній владі. Приблизно з 2018-го року Реймер був головою Громадської ради при міністерстві транспорту Республіки Крим. Окупант тісно спілкується із представниками Кримського регіонального відділення Всеросійської політичної партії «Єдина Росія», замішаний у багатьох корупційних схемах, пов’язаних із ремонтом об’єктів дорожнього господарства.

Фото: РІА Південь

У 2022 році Реймер з’являється у Запорізькій області та обіймає посаду заступника окупаційного голови Кам’янсько-Дніпровської адміністрації. Чоловік займається примусовим вилученням транспорту, квартир, теплиць, агротехніки і магазинів у місцевих підприємців. Він причетний до вивезення запорізького врожаю в анексований Крим. Крім того, Реймер відповідає за викрадення та катування місцевого проукраїнського населення.

Фото: РІА Південь

У День Незалежності у вікно до заступника голови окупаційної адміністрації Олександра Реймера влетів дрон-камікадзе. Його евакуювали до лікарні. 

Відомо, що окупант знаходиться у базі Миротворця ще з 2021 року. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що двох колишніх українських військових Жовтневий районний суд Запоріжжя визнав винними у державній зраді та дезертирстві. Вони приєдналися до армії окупантів в Криму.