Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Премія від 50 до 150 тис грн: посадовців Оріхівської лікарні звинувачують у розкраданні коштів

Премія від 50 до 150 тис грн: посадовців Оріхівської лікарні звинувачують у розкраданні коштів

Премія від 50 до 150 тис грн: посадовців Оріхівської лікарні звинувачують у розкраданні коштів

Фото: Запорізька обласна прокуратура / Фото: Запорожская областная прокуратура

Посадовців Оріхівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування судитимуть за привласнення понад 21 мільйона гривень. Їм загрожує строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура. 

З початку повномасштабної війни шість посадових осіб Оріхівської лікарні, об’єднавшись, розкрадали фонд медичної установи. Вони діяли за узгодженим планом. 

Головний бухгалтер та дві її підлеглі щомісячно та до свят нараховували собі премії, що перевищували фінансовий план. Також гроші на рахунок отримували ще три учасника схеми. Разовий розмір нарахувань коливався від 50 до 150 тисяч гривень.

За рік підозрюваним вдалося привласнити понад 21 мільйон гривень. Ці кошти були виділені державою на потреби медичної установи. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що співробітники Державної екологічної інспекції Південного округ затримали “міського лісоруба”, що знищив декілька молодих кленів. 

Інспектори склали протокол за ст. 153 КУпАП. Загальна сума завданої шкоди складає близько 1,5 тис. грн.