Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Федоров розповів, яким буде навчання в школах Запоріжжя “під землею”

Федоров розповів, яким буде навчання в школах Запоріжжя “під землею”

Федоров розповів, яким буде навчання в школах Запоріжжя “під землею”

У запорізьких укриттях запрацювали школи

Новий навчальний рік для запорізьких школярів розпочнеться “під землею”. Жодна школа в регіоні не працюватиме в звичайному режимі.

Про це заявив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

“Освітній процес в Запорізькій області відбуватиметься одразу в укриттях та сховищах. Тож, жодна школа не працює в звичайному режимі. Ми не маємо право ризикувати, адже час підльоту ворожої ракети до Запоріжжя — це 40-50 секунд”, – зазначив Федоров.

В Запорізькій області наразі відбувається ремонт та будівництво укриття та підземних шкіл.

“Сьогодні одночасно ведуться роботи в більш ніж десятках укриттів. Також ми одночасно будуємо 6 підземних шкіл, найближчим часом розпочнеться будівництво 7-ої”, – розповів очільник ЗОВА.

За його словами, в нових укриттях та сховищах, які мають добудувати до початку осені, навчатимуться близько 7 тисяч дітей.

Що відомо про будівництво укриттів для школярів

У Космічному мікрорайоні міста тривають роботи з будівництва підземної школи. Згідно з планами, навчання буде організовано у дві зміни: по 500 учнів у першу та другу зміну відповідно.

Планується, що школа прийматиме учнів зі шкіл №80 та №88 міста. Загальна вартість будівництва становить понад 100 мільйонів гривень, з яких 70% фінансується за рахунок державної субвенції, а 30% – за рахунок місцевих коштів.

В Михайло-Лукашівській громаді Запорізького району тривають підготовчі роботи до нового навчального року. В укриттях проводяться ремонтні роботи, щоб школярі змогли розпочати навчання офлайн.

У Запорізькій області перевірили укриття. За результатами перевірки, можна використовувати 78% захисних споруд. Непридатні укриття здебільшого знаходяться в зоні активних бойових дій.