Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Ситуація з енергопостачанням в Запоріжжі покращилася, але заспокоювати рано”: які прогнози дає обленерго

“Ситуація з енергопостачанням в Запоріжжі покращилася, але заспокоювати рано”: які прогнози дає обленерго

“Ситуація з енергопостачанням в Запоріжжі покращилася, але заспокоювати рано”: які прогнози дає обленерго

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

У Запорізькій області останнім часом покращилася ситуація з енергопостачанням. Проте енергетики готуються до різних сценаріїв розвитку подій.

Керівник ПАТ «Запоріжжяобленерго» Андрій Стасевський розповів, яких заходів вживали спеціалісти, аби зменшити відключення та пом’якшити графіки:

“Ще з часів попереднього «сезону» графіків погодинних відключень листопада 2022 – січня 2023 наша компанія розпочала роботу із перепідключення таких споживачів до інших джерел. Для початку, ми провели ревізію всіх «некритичних» об’єктів щодо наявності резервних схем електропостачання, перемикання на які не потребувало додаткових технічних робіт. Ще до середини 2023 року всі такі будинки були введені до переліку груп ГПВ”.

Запорізька обласна адміністрація нещодавно суттєво скоротила перелік об’єктів критичної інфраструктури, а обленерго включала в графік погодинних відключень тих, хто раніше не входив до нього. Також енергетики переводили на інші джерела живлення тих, хто заживлений від чинної критичної інфраструктури.

В обленерго зазначають, що наразі додали майже 40 МВт (або 12%) до обсягів відключень у рамках застосування ГПВ. Це дало чотирикратне скорочення середньої тривалості відключень із 15-16 годин – до менше ніж 4 годин на добу.

Зараз ситуація з енергозабезпеченням Запорізького краю значно покращилася, втім заспокоюватися – зарано, впевнені енергетики:

“Адже збройна агресія рф триває, отже – маємо бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій. І тому роботу із відокремлення живлення залишку «звичайних» споживачів від критичної інфраструктури будемо продовжувати. Працюємо далі, аби розподіл навантаження від графіків погодинних відключень на наших клієнтів був справедливим”, – наголосив очільник ПАТ «Запоріжжяобленерго».

31 липня в Запоріжжі та Запорізькій області другий день поспіль не будуть діяти графіки погодинних відключень електроенергії.