Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Місця пам’яті героїв створять у різних районах Запоріжжя: де їх розмістять

Місця пам’яті героїв створять у різних районах Запоріжжя: де їх розмістять

Місця пам’яті героїв створять у різних районах Запоріжжя: де їх розмістять

Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі планують створити музейні та інтерактивні експозиції для вшанування пам’яті полеглих захисників. Вони будуть розташовані в різних районах міста.

Про це повідомила в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко за результатами засідання Консультативної ради жінок загиблих Героїв.

В міському просторі хочуть створити більше місць пам’яті загиблих військових, що віддали життя під час війни. Планується, що це буде встановлення іменних табличок і облаштування спеціальних локацій для вшанування памʼяті. Для них розглядають такі варіанти:

– парк імені Гагаріна в Комунарському районі
– сквер по вулиці Євпаторійській в Заводському районі
– Алея бойової слави, вулиця Перемоги у Вознесенівському районі

В цих місцях хочуть встановити меморіали, облаштувати квіткові алеї, та зайнятися перейменуванням.

Читайте також:

У Запоріжжі продовжується реєстрація учасників забігу “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. Подати заявку можна безкоштовно до 13 серпня.

В електронну призму-меморіал памʼяті загиблих військових додали ще 40 сторінок полеглих бійців Запоріжжя. Тепер вона містить інформацію про 168 воїнів.

Призму привезли з території Запорізького аеропорту після ракетного удару. Її встановили без додаткового фінансування із державного та місцевого бюджету. Спочатку у ній була інформація про 128 загиблих захисників, а в планах – додати ще понад 330 інформаційних карток. Наповнення триває.