Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Забезпечення Запорізької області водою: що відомо про нову концепцію від Уряду

Забезпечення Запорізької області водою: що відомо про нову концепцію від Уряду

Забезпечення Запорізької області водою: що відомо про нову концепцію від Уряду

Ілюстрація/Иллюстрация

Вчора, 30 липня, Кабінет Міністрів України ухвалив Концепцію державної програми водозабезпечення до 2030 року для територій, на які вплинули воєнні дії. Серед них є й Запорізька область.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

У програмі, яку незабаром передадуть на розгляд Уряду, передбачені три основні завдання і 57 заходів. Серед них: 

  • спорудження систем водозабезпечення;
  • будівництво, реконструкція та капітальний ремонт гідротехнічних споруд;
  • розчищення русел річок і водойм;
  • залучення підземних вод для диверсифікації джерел водозабезпечення.

Програма створить нові робочі місця для людей, яких залучать до відновлювальних робіт. В цілому реалізувати її планують на території 9 областей, а саме: у Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Харківській та Херсонській. Її фінансуватимуть переважно за рахунок міжнародної допомоги.

“Документ є революційним не тільки через виклики забезпечення фронтових регіонів водою. Востаннє така програма в Україні діяла у 2012-2021 роках і була виконана лише на 27%. Сьогодні не маємо права на повільний рух до «доброго” стану вод. Нова програма передбачатиме фінансування за рахунок міжнародної допомоги – 57%, державного – 37% та місцевих бюджетів – 6%», – розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Нагадаємо, цього літа ввели в експлуатацію магістральний водогін “Запоріжжя-Токмаківка-Марганець”. Вода подається на насосно-фільтрувальну станцію у Марганці, де вона очищується та розходиться до споживачів.