Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запорізька область знаходиться на 5 місці у рейтингу боржників за комуналку

Запорізька область знаходиться на 5 місці у рейтингу боржників за комуналку

Запорізька область знаходиться на 5 місці у рейтингу боржників за комуналку

Ілюстративне фото

Запорізька область займає 5 місце у рейтингу боржників за житлово-комунальні послуги станом на липень 2024. Найчастіше звертаються в суд через борги за опалення та воду.

Про це повідомляє сервіс моніторингу «Опендатабот».

У Запорізькій області кількість людей, які мають борги за комунальні послуги становить 44 738. Перші місця у цьому рейтингу займають Дніпропетровська, Харківська, Донецька та Полтавська області.

Фото: сервіс моніторингу «Опендатабот»

Як зазначають у сервісі моніторингу, від початку повномасштабної війни кількість боргів збільшилась на 37%. У лютому 2022 року по всій Україні було зареєстровано 512 359 проваджень через несплату комунальних послуг. Зараз кількість боржників становить 701 051 проваджень, тобто зросла на 6,3%. 

Нагадаємо, що заборона на примусове стягнення та відключення від мереж боржників по комуналці не стосується всіх споживачів. Мораторій діє лише для пошкоджених будинків внаслідок воєнних дій.

Читайте також:

Тарифи на комунальні послуги у липні 2024 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити