Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » На користь держави стягнули майно екснардепа з Запоріжжя: перелік

На користь держави стягнули майно екснардепа з Запоріжжя: перелік

На користь держави стягнули майно екснардепа з Запоріжжя: перелік

В’ячеслав Богуслаєв/Вячеслав Богуслаев

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення щодо В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка, згідно з яким на їхнє майно було накладено санкції. Майно передано до управління Фонду державного майна України (ФДМУ).

Про це повідомляє Фонд державного майна України.

Серед стягнутого майна Богуслаєва – частки або 100% компаній: ТОВ «Золота айстра», ТДВ «Страхова компанія «Мотор-Гарант», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ОВ «Вертольоти МСБ», АТ «Мотор-Банк» та ПрАТ «Азов Трейд-ХХІ». Вся нерухомість та земельні ділянки розташовані у Запоріжжі або Запорізькій області.

Також до державного бюджету було стягнуто грошові кошти Богуслаєва, розміщені на рахунках в АТ «МОТОР-БАНК» (понад 554 млн грн) та в АТ «ПУМБ» (79,5 млн грн).

«Понад 600 млн грн у гривневому еквіваленті ФДМУ передає у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. З них вже перераховано 287,3 млн грн. Фонд продовжує роботу з націоналізованими активами. Майно окупантів, колаборантів та ворогів України має працювати на користь країни!», — наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

ФДМУ здійснить заходи моніторингу стягнутих активів, аналіз наявності накладених арештів та їх зняття, інвентаризацію з фотофіксацією та перереєстрацію за державою. Після цього буде прийнято рішення про економічно обґрунтоване управління або реалізацію цих активів.

Що відомо у справі про Богуслаєва

У квітні 2022 року екс-глава Мотор Січі навмисно заблокував постачання вертольота для потреб Головного управління розвідки Міноборони України. Він дав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі і заховати експлуатаційну документацію до нього.

Пізніше українським військовим передали вертоліт Мі-2, який колишнє керівництво підприємства «Мотор Січ» намагалося приховати від ЗСУ.

Глава департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства-звинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

До суду передали справу експрезидента Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва. Його активи заарештовані більш ніж на 12 млрд грн.

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду затримали на одержанні хабаря 35 тисячі доларів за ухвалення «потрібного» рішення про арешт майна у справі екскерівника “Мотор-Січі” В’ячеслава Богуслаєва.