Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » У Запоріжжі планують створити комунальне підприємство “Управління відходами”: скільки доведеться платити

У Запоріжжі планують створити комунальне підприємство “Управління відходами”: скільки доведеться платити

У Запоріжжі планують створити комунальне підприємство “Управління відходами”: скільки доведеться платити

Скріншот з відео засідання постійної комісії з питань екології/Скриншот с видео заседания постоянной комиссии по вопросам экологии

На найближчій сесії Запорізької міської ради депутати розглядатимуть питання щодо створення нового комунального підприємства “Управління відходами”.

Про це повідомили сьогодні, 1 серпня, під час засідання постійної комісії з питань екології.

9 липня 2023 року набув чинності Закон України «Про управління відходами». Він передбачає наступні зміни в управлінні відходами:

  • Нова дієва дозвільна система
  • Децентралізація управління відходами
  • Багаторівневе планування
  • Розбудова інфраструктури
  • Європейські принципи – ієрархія управління відходами, розширена відповідальність виробника, принцип «забруднювач платить».

Адміністратор нового підприємства буде забезпечувати функціонально-муніципальну систему управління побутовими відходами. Він укладатиме договори з суб’єктами господарювання на виконання окремих операцій з управління відходами, а також договори зі споживачами на надання послуг. Крім того, створюватиме єдину інформаційну базу споживачів для здійснення нарахувань за послуги та проводитиме претензійно-позивну роботу з боржниками.

На створення КП “Управління відходами” попередньо закладено 3,8 млн грн. Ці кошти підуть на купівлю двох автомобілів для підприємства, придбання оргтехніки (розрахованої на 40 осіб) та меблів.

Якщо комунальне підприємство вдасться створити у Запоріжжі, воно забере частину функцій у WELTUM – зокрема роботу зі споживачами (абонслужба), юридичний відділ, договірний та економічний відділи. WELTUM та “Управління відходами” підпишуть відповідний договір.

Це відобразиться на платіжках: попередньо ціни виростуть на 15-20%.

Також, новоствореному “Управлінню відходами” знадобляться додаткові кошти для оплати заробітної плати співробітникам – близько 10 млн грн на рік. Пропонується, щоб з міського бюджету додатково виділяли 9 млн грн кожного місяця. Підприємство може запрацювати у вересні-листопаді наступного року.

Нагадаємо, Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у серпні за світло, газ, воду та вивезення сміття – читайте в цьому матеріалі.

Запорізька область займає 5 місце у рейтингу боржників за житлово-комунальні послуги станом на липень 2024. Найчастіше звертаються в суд через борги за опалення та воду.