Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Нідерландах померла ведмедиця Ляля, яку перевезли із Запоріжжя

У Нідерландах померла ведмедиця Ляля, яку перевезли із Запоріжжя

У Нідерландах померла ведмедиця Ляля, яку перевезли із Запоріжжя

Ведмедиця Ляля
Фото: Bears in Mind

Нещодавно у зоопарку Ouwehand в Нідерландах, відомому як “Ведмежий рай”, померла ведмедиця Ляля. Майже три роки тому її перевезли сюди з «Запорізької дитячої залізниці».

Про це повідомляє організація Bears in Mind у Facebook.

Ведмедиця після зимової сплячки погано набирала вагу і менше рухалася. Комп’ютерна томографія показала серйозне розширення спондильозу хребця, яке було діагностовано ще до її прибуття до “Ведмежого раю”. Крім того, Ляля була старою. Сукупність цих факторів спричинила її смерть.

Ведмедиця Ляля
Ведмедиця Ляля Фото: Bears in Mind

Нагадаємо, у 2021 році двох ведмедів, Лялю та Малиша, відправили до приватного зоопарку Ouwehand у місті Ренен, Нідерланди. Причиною перевезення стало те, що ведмеді жили в несприятливих умовах, як зазначила Інгрід Вермьолєн, директор фундації «Ведмеді в серці».

«Ми створили вебсайт і звернулися до людей через інтернет з проханням допомогти зібрати гроші на порятунок трьох ведмедів: двоє з України і одна ведмедиця — з Боснії. Протягом п’яти місяців було зібрано 71 661 євро. Ми дуже вдячні керівнику дитячої залізниці. Цих ведмедів, Малиша та Лялю, утримували з любов’ю, до них ставилися з любов’ю, проте умови, в яких вони перебували, не були сприятливими», — повідомила Вермьолєн.

Ведмеді прожили понад 20 років на “Запорізькій дитячій залізниці”.