Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запорізькому районі вирили котлован завглибшки 6,6 метра для будівництва “підземної школи”

У Запорізькому районі вирили котлован завглибшки 6,6 метра для будівництва “підземної школи”

У Запорізькому районі вирили котлован завглибшки 6,6 метра для будівництва “підземної школи”

Фото: Запорізька обласна військова адміністрація/Фото: Запорожская областная военная администрация

У Кушугумській громаді продовжується будівництво “підземної школи”, яку планують завершити до кінця року. Ця школа буде розрахована на 1000 дітей.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

У Кушугумській громаді будують підземну школу
Фото: Запорізької обласної військової адміністрації

На місці шкільного стадіону вирили котлован глибиною 6,6 метра. Наразі спортивні конструкції демонтовано, але згодом їх можливо повернуть. Будівельники розпочали армування котловану майбутньої «підземної» школи.

“На сьогодні ущільнено дно котловану, зроблено бетонну підготовку та виконано роботи з гідроізоляції, використовуючи якісні матеріали французького виробництва. Зараз виконуються роботи з армування фундаменту. Плануємо завершити об’єкт до кінця року”, – повідомив керівник проєкту Сергій Лаврушко.

У Кушугумській громаді будують підземну школу
Фото: Запорізька обласна військова адміністрація

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, що школа буде розрахована на 1000 дітей, а навчання проводитимуть у дві зміни. У навчальному закладі зможуть навчатися й діти з сусідніх населених пунктів.

“Забезпечимо підвезення дітей до школи. Для цього придбаємо та передамо шкільний автобус”, – додав очільник області.

У Кушугумській громаді будують підземну шолу
Фото: Запорізька обласна військова адміністрація

Фінансування будівництва «підземної» школи здійснюється коштом субвенції з державного бюджету у розмірі 100 мільйонів гривень. Ще 10 мільйонів на умовах співфінансування виділила Кушугумська селищна рада.

Нагадаємо, у селах Малокатеринівка та Кушугум продовжують відновлювати водопостачання. У центральній та південній частині Кушугума вже є вода.