Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Із окупації повернули 23 дитини, серед них є мешканці Запорізької області: деталі

Із окупації повернули 23 дитини, серед них є мешканці Запорізької області: деталі

Із окупації повернули 23 дитини, серед них є мешканці Запорізької області: деталі

Фото: Save Ukraine

За минулий тиждень 23 українські дитини повернулися з окупації на підконтрольну Україні територію, серед них троє сиріт. Дітей вивезли із ТОТ Запорізької, Херсонської та Луганської областей.

Про це повідомила благодійна організація Save Ukraine.

Повернути українців вдалося завдяки діям команди Save Ukraine спільно із представниками гуманітарної програми Bring Kids Back UA. 

Серед тих, кого повернули, є 18-річний хлопець із тимчасово окупованого Енергодара. Його батька, колишнього працівника Запорізької атомної електростанції, били у нього на очах. А коли хлопцю виповнилося 18 років, з’явилася загроза його примусової мобілізації до лав окупаційної армії.

Крім цього, звільнені діти розповіли про навчання у закладах освіти:

“Діти розповіли нам, що росіяни обіцяли платити по 10 тисяч рублів тим, хто погодиться відвідувати їхні навчальні заклади. І це в той час, коли математику в школі стала викладати прибиральниця, а англійську мову – колишній касир продуктового магазину, бо більшість вчителів відмовились від співпраці з окупаційною владою”, – йдеться у посиланні.

Від початку повномасштабного вторгнення БО Save Ukraine повернула з території РФ та з тимчасової окупації 446 українських дітей.

Що відомо про БО Save Ukraine

Save Ukraine – благодійна організація, яка була заснована у 2014 році. Вона зареєстрована в США та координує роботу десятків організацій, волонтерів, фізичних і юридичних осіб під час надання допомоги особам, які постраждали від війни. Особливу увагу у цьому приділяють дітям.

Нагадаємо, колишньому депутату Запорізької обласної ради від забороненої партії “Опозиційний блок” висунули нове обвинувачення. Тепер так званого губернатора окупаційної влади на ТОТ частини Запорізької області Євгенія Балицького підозрюють у викраденні дітей.