Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » В житловій забудові Запоріжжя знову виявили забруднення повітря

В житловій забудові Запоріжжя знову виявили забруднення повітря

В житловій забудові Запоріжжя знову виявили забруднення повітря

Воздух в Запорожье

Вчора, 2 серпня, в Запоріжжі по вулиці Автобусній, 17 виявили перевищення забруднювальної речовини у повітрі.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом вчорашнього дня фахівці проводили планові моніторингові дослідження атмосферного повітря на території житлової забудови в точках по вулицях Автобусній, 17 та Скульптурній, 72. Всього для досліджень відібрали 2 проби атмосферного повітря та зробили 7 вимірювань гамма-фону.

За результатами дослідження, по вулиці Автобусній, 17 виявили перевищення норми в атмосферному повітрі. А саме – фенолу (0,013 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,3 рази.

В житловій забудові Запоріжжя вчергове виявили забруднення повітря
Фото: Запорізький ЦКПХ

Чим небезпечний фенол

Ознаками гострого отруєння фенолом є чхання, кашель, запаморочення, головний біль, блідість шкіри та нудота. При важкому отруєнні –  втрата свідомості. 

Постійне вдихання фенолу може викликати гострий бронхіт, запальні процеси слизової оболонки очей, наростаючі запаморочення, ускладнення дихання, відчуття страху, слабкість та нудоту.

Нагадаємо, днями у Заводському районі Запоріжжя виявили два підприємства, які можуть забруднювати атмосферне повітря у місті. За результатами досліджень моніторингова група склала відповідні акти.