Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни засудили священника УПЦ МП із Запорізької області: подробиці

Росіяни засудили священника УПЦ МП із Запорізької області: подробиці

Росіяни засудили священника УПЦ МП із Запорізької області: подробиці

Фото: Центр громадянських свобод/Фото: Центр гражданских свобод

Російські військові викрали священника УПЦ МП Костянтина Максимова, який служив у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в тимчасово окупованому Токмаку. Недавно окупаційний суд засудив його до 14 років колонії суворого режиму за звинуваченням у “шпигунстві”.

Про це повідомляє окупаційна “прокуратура” Криму.

Костянтина Максимова викрали 16 травня 2023 року. За версією російської сторони, 3 квітня 2023 року священник збирав інформацію про розташування протиповітряної оборони на тимчасово окупованих територіях Запорізької області і передавав ці дані через месенджер співробітнику Служби безпеки України.

Так званий “Запорізький обласний суд” визнав Максимова винним у шпигунстві та засудив його до 14 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму.

Хто Такий Костянтин Максимов

За даними Центру громадських свобод, Костянтин Костянтинович Максимов народився 16 березня 1983 року. Він закінчив Полтавське місіонерське духовне училище у 2003 році та Почаївську духовну семінарію у 2006 році.

У 2014 році завершив навчання в Підрозділі духовної культури при історичному факультеті Донецького національного університету. Того ж року Костянтина звели у сан протоієрея. Він був настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці в Донецькій області та активно займався громадською діяльністю.

У травні 2017 року Максимов відвідав Посольство України в Нідерландах з метою налагодження духовної опіки української діаспори та передав Посольству збірку оповідань «Сьогодні була війна» від запорізьких волонтерів.

7 серпня 2014 року, внаслідок воєнних дій, родина Максимових втратила житло через влучання снаряда.

Отець Костянтин служив у храмах м. Запоріжжя та смт Тернувате, а з 2021 року — у храмі Успіння Пресвятої Богородиці Бердянської єпархії в місті Токмак Запорізької області.

26 лютого 2022 року місто Токмак було окуповане російськими військами. 16 травня 2023 року Костянтин Максимов вирушив з тимчасово окупованого Токмака у волонтерську гуманітарну місію через Крим. О 10:27 він повідомив друзям, що під’їхав до контрольно-пропускного пункту, ймовірно в місті Чонгар. З того часу зв’язок з ним було втрачено.

Нагадаємо, окупаційний “Запорізький обласний суд” у Мелітополі виніс так званий вирок стосовно Оксани Іванченко з Якимівки, засудивши її до 15 років ув’язнення. Жінку звинуватили у передачі інформації про розташування російських військ, яку вона нібито надала українським Силам оборони через месенджер.