Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Реконструкція бібліотеки в Запоріжжі викликає занепокоєння: коментар Сергія Білова

Реконструкція бібліотеки в Запоріжжі викликає занепокоєння: коментар Сергія Білова

Реконструкція бібліотеки в Запоріжжі викликає занепокоєння: коментар Сергія Білова

Фото читачів Inform.zp.ua/Фото читателей Inform.zp.ua

У Запоріжжі розпочалася реконструкція і створення сучасного Молодіжного центру в рамках спільного проєкту ЮНІСЕФ, громади та молодіжної ради. Деякі мешканці міста занепокоєні, що реконструкція може спотворити зовнішній вигляд одного з історичних районів міста, оскільки будівля знаходиться в ареалі Соцміста.

Зокрема, в редакцію Inform.zp.ua звернулися небайдужі громадяни, які попросили звернути увагу на ремонт, що проводиться по вул. Фанатська, 11.

“Міський відділ культури когось найняв міняти покрівлю, яку вже розібрали, а зараз обкладають якимись панелями,” – повідомили жителі.

У Prozorro вказано, що капітальний ремонт приміщення КУ “МПБС м. Запоріжжя” за адресою вул. Фанатська, 11 виконує ФОП Дьяченко Дмитро Геннадійович. Вартість робіт становить 4 977 000,97 грн, і їх мають завершити до 30 листопада 2024 року. Замовником є Департамент культури і туризму Запорізької міської ради.

Скріншот з Прозоро
Скріншот з Прозоро
Скріншот з Прозоро
Скріншот з Прозоро
Скріншот з Прозоро
Скріншот з Прозоро
Скріншот з Прозоро

Журналісти Inform.zp.ua звернулися за коментарем до заступника голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Білова, щоб дізнатися, як зміниться фасад будівлі:

Проєкт молодіжного центру
Проєкт молодіжного центру. Фото Сергія Білова

“Ми про це говорили вже багато разів. ЮНІСЕФ спільно з Запорізькою міською радою створюють у місті перший Молодіжний центр. Фінансування здійснюється разом з міжнародними партнерами. Музейники та історики супроводжують проєкт. Наше завдання – повернути будівлі вигляд, який вона мала майже 100 років тому. Це буде плаский дах, на який можна буде підійматися. Хочу зазначити, що в центрі також залишиться частина з бібліотекою, але це буде молодіжна бібліотека. Планується благоустрій території навкруги. Впевнений, що ця будівля стане справжньою історичною окрасою Соцміста.

Зараз проходить конкурс на роботу в майбутньому молодіжному центрі, і ми отримали понад 100 заявок. Я радий, що ми повертаємо будівлі автентичний вигляд,” – зазначив Сергій Білов.

Проєкт молодіжного центру
Проєкт молодіжного центру. Фото Сергія Білова

ЮНІСЕФ профінансує перші 6 місяців роботи центру та надасть міні-гранти для молодіжних ініціатив і проєктів.