Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » На узбережжі Дніпра в Запоріжжі виявили кістки мамонта (ФОТО)

На узбережжі Дніпра в Запоріжжі виявили кістки мамонта (ФОТО)

На узбережжі Дніпра в Запоріжжі виявили кістки мамонта (ФОТО)

Фото Національного заповідника “Хортиця”/Фото Национального заповедника “Хортица”

На фоні зниження рівня води у річці Дніпро мешканці Запоріжжя виявили нові історичні знахідки. Нещодавно Костянтин Неліпа знайшов кістки мамонта, які тепер стануть частиною експозиції Національного заповідника “Хортиця”.

Кістки мамонта
Фото Національного заповідника “Хортиця”

Згідно з повідомленням заповідника, наприкінці липня, коли рівень води у Дніпрі значно знизився, Неліпа знайшов великі кістки на узбережжі. На місці знахідки були виявлені плечова і велика гомілкова кістки мамонта, а також можливі залишки лопатки тієї ж тварини.

Ці кістки передали до Національного заповідника “Хортиця” для подальшого дослідження та консервації. Співробітники заповідника підкреслюють важливість цієї знахідки для розуміння історії та природних змін у регіоні.

Кістки мамонта
Фото Національного заповідника “Хортиця”

“Ця знахідка решток мамонта одна з небагатьох відомих для запорізького регіону та є дуже важливою для вивчення та розуміння історичних процесів та природних трансформацій, що відбувалися у нашому регіоні в минулому”, – йдеться у повідомленні.

Зараз знайдені матеріали перебувають у процесі дослідження та підготовки до експозиції.

Нагадаємо, на острові Хортиця під час прогулянки Віктор Кадурін знайшов ріг бізона, який мешкав тут тисячі років тому.

Inform.zp.ua також писав, що житель Запоріжжя Віктор Дронович під час прибирання сміття на косі поблизу урочища Сагайдачного знайшов старовинну мотику, яка може належати до V-III тис. до н. е. Знахідку передали до Національного заповідника “Хортиця”.