Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Запоріжжі з’явився сквер пам’яті захисників Маріуполя

В Запоріжжі з’явився сквер пам’яті захисників Маріуполя

В Запоріжжі з’явився сквер пам’яті захисників Маріуполя

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація

В одному зі скверів Запоріжжя з’явилася Алея Слави захисників Маріуполя. На ній рідні та побратими військових 23-ої окремої бригади охорони громадського порядку “Хортиця” Національної гвардії України встановили пам’ятний знак.

Про це повідомляє Запорізька обласна державна адміністрація.

Крім цього, родичі військовослужбовців висадили 50 молодих дерев горобини.

“Ми, рідні військовослужбовців частини 3033, протягом року йшли до втілення цього проєкту. Для нас відкриття Алеї – дуже важлива та значуща подія. А пам’ятний знак – нагадування містянам про події 2022 року та про наших рідних, які відстоювали незалежність нашої держави”, – зазначила Валентина Есаулова-Марухненко, мати військовополоненого нацгвардійця.

В Запоріжжі з’явився сквер пам’яті захисників Маріуполя
Фото: Іван Федоров

Тоді, у 2022 році, під час оборони Маріуполя семеро військовослужбовців 23 окремої бригади ОГП “Хортиця” НГУ загинули. Ще 87 оборонців наразі знаходяться у полоні.

“Оборона Маріуполя вже є найславетнішою та водночас найтрагічнішою сторінкою сучасної української історії. Запоріжжя памʼятає цей подвиг. І памʼятатиме”, – зауважила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко на фейсбук-сторінці.

Алея Слави захисників Маріуполя знаходиться у сквері між вулицями Верхньою та Величара.

Нагадаємо, на четвертому позачерговому засіданні Ради жінок загиблих Героїв обговорили, як будуть виглядати надмогильні пам’ятники військових. Зокрема, затвердили концепцію та ескіз. Пам’ятники будуть розміщувати за бюджетні кошти, якщо на це погодяться родини загиблих.

Раніше ми писали, що в електронну призму-меморіал памʼяті загиблих військових додали ще 40 сторінок полеглих бійців Запоріжжя. Тепер вона містить інформацію про 168 воїнів.