Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » У Запоріжжі зростає кількість захворювань на COVID: що відомо

У Запоріжжі зростає кількість захворювань на COVID: що відомо

У Запоріжжі зростає кількість захворювань на COVID: що відомо

Ілюстративне фото

За останні два тижні спостерігається зріст кількості лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID у Запоріжжі. Однак станом на зараз ситуація не є епідемічно загрозливою.

Про це вчора, 6 серпня, під час брифінгу повідомив генеральний директор Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Тарас Тищенко.

Зокрема, протягом останніх тижнів фіксують захворюваність на модифікований штам вірусу “Омікрон”.

“За останні два тижні ми фіксуємо від 200 до 500 випадків, з яких приблизно 50% лабораторно підтверджені саме захворювання на вірус “Омікрон”, вірус ковідної інфекції”, – розповів Тищенко.

У Міністерстві охорони здоров’я України зазначають, що в липні у країні зареєстрували три випадки “FLiRT” – нового субваріанту коронавірусу “Омікрон”. Проте його не фіксували на території Запорізької області. Він швидше вражає ослаблений імунітет, захворіти можуть і ті, хто раніше вакцинувався.

COVID остаточно стає сезонним захворюванням

COVID-19 в Україні стає одним із сезонних захворювань. У цьому певен заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. За його словами, українці щороку будуть стикатися з коронавірусом, який продовжить мутувати. Але поточний характер мутацій COVID-19 не свідчить про те, що вірус стає агресивнішим.

За перебігом захворювання штам “Омікрон” здебільшого протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності. Однак залишається небезпечним для груп ризику: людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом, а також – старших за 60 років. Тож українцям з групи ризику рекомендована вакцинація. Вона безоплатна, зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення на базі лікарні. Крім того, вже незабаром в Україні вакцинуватися можна буде і в аптеках. На початку березня Уряд ухвалив постанову, яка відкриває доступ для такої  вакцинації.


Раніше Inform.zp.ua писав, що за понад два роки повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, ворог систематично обстрілює лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові будинки. У Запорізькій області російські війська пошкодили 5 закладів охорони здоров’я.