Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Дороги » У Запоріжжі планують встановити втричі більше камер відеоспостереження: деталі

У Запоріжжі планують встановити втричі більше камер відеоспостереження: деталі

У Запоріжжі планують встановити втричі більше камер відеоспостереження: деталі

Ілюстративне фото

У Запоріжжі втричі збільшать кількість камер відеоспостереження за програмою, «Цифрова стратегія міста на 2024-2026 роки». Щоб посилити безпекову ситуацію в місті, кількість нових камер в цьому році становитиме 1500. 

Про це стало відомо з відповідного рішення за 6 серпня на сайті Запорізької міськради.

В цьому році планують створити 106 проєктів вузлів відеоспостереження, що передбачає 1500 нових камер. Місця встановлення були погодженні з правоохоронними органами. Як зазначав раніше директор Департаменту муніципального управління Геннадій Тімченко, зараз в Запоріжжі працює 379 камер розташованих на 56 локаціях міста.

Проєкт буде реалізовано за кошти з міського бюджету. Як зазначається у документі, на розвиток цифрової стратегії необхідно виділити 143 млн гривень. Орієнтовна вартість будівництва кожного об’єкта становить 850 тис. гривень на загальну суму 90 млн гривень.

“Під час військової агресії проти України затребуваність системи відеоспостереження збільшилася в рази з боку військових, поліції, СБУ, ДСНС. За допомогою системи виявляються розшукувані автомобілі (система розпізнавання номерів), в тому числі викрадені на тимчасово окупованій території, підозрілі особи (за допомогою системи розпізнавання облич), обставини нанесення ракетних ударів по місту”, – зазначено в документі.

Програма передбачає:

  • розробку та корегування проєктної документації на програмно-апаратний комплекс системи; 
  • придбання обладнання апаратної складової сенсорної частини системи відеоспостереження; 
  • інтеграцію систем спостереження з існуючими в місті;
  • придбання серверного та мережевого обладнання загальною кількістю 13 одиниць з орієнтовною вартістю 34 млн гривень; 
  • ліцензії системи відеоспостереження на кожен відеопотік та відеоаналітики;
  • примірник програмного забезпечення віртуалізації загальною кількістю 1867 одиниць з орієнтовною вартістю 19 млн гривень.

Рішення будуть розглядати 14 серпня в міськраді.

Читайте також:

2 серпня у Дніпровському районі Запоріжжя встановили новий світлофор.

На перехресті вулиці Антона Незоли та вулиці Михайлова працівники КП “Елуаш” проводять ремонтні роботи на площі 2400 квадратних метрів.