Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Складна ділянка: як просувається будівництво підземної школи в Запоріжжі

Складна ділянка: як просувається будівництво підземної школи в Запоріжжі

Складна ділянка: як просувається будівництво підземної школи в Запоріжжі

Кадр з відео. Джерело: ЗОДА

В Запоріжжі триває будівництво “підземної школи” у Південному мікрорайоні. На об’єкті вже виконано 10 % робіт. Завершити будівництво планують до кінця листопада цього року.

Про це повідомили у Запорізькій обласній державній адміністрації.

Очільник Запорізької ОДА Іван Федоров назвав це будівництво “найскладнішим проєктом”, адже підрядники виконують роботи у піску. Вже облаштували додаткове свайне поле і підпірні стіни, щоб не було осипання. Крім цього, залили проміжну бетонну плиту в котловані і проводять гідроізоляцію.

“Облаштовано свайне поле, виконано підбетонну підготовку. На даний час проводимо гідроізоляцію та підготовку до армування під нижню плиту”, – розповів Максим Єгоркін, інженер з технагляду.

Складна ділянка: як відбувається будівництво підземної школи в Запоріжжі
Фото: Запорізька ОДА

Роботи ведуть у дві зміни – з раннього ранку до пізнього вечора. Проєкт коштує 115 мільйонів гривень. Його реалізують за кошти держсубвенції та співфінансування з обласного і місцевого бюджетів. Також вже перемовини із донорами. Вони допоможуть із внутрішнім облаштуванням приміщення: із обладнанням, партами, стільцями, дошками тощо. 

“У школі навчається майже 1000 учнів, тож підземний навчальний простір на 1000 людей у дві зміни покриє потреби всіх дітей”, – сказав Федоров.

Складна ділянка: як відбувається будівництво підземної школи в Запоріжжі
Фото: Запорізька ОДА

Нагадаємо, у Запоріжжі розпочнуть будівництво ще однієї підземної школи в навчальному закладі “Елінт”. Уряд ухвалив рішення про виділення для цього 112 мільйонів гривень. 

У планах – побудувати 8 “підземних шкіл” по Запорізькій області, шість із них вже в процесі будівництва. Іван Федоров також повідомляв, що 45 тисяч школярів у Запорізькому регіоні планують повернути до навчання в очному та змішаному форматах до кінця цього року. Подальша мета – дати можливість повернутись до шкіл 57 тисячам запорізьких дітей.

Навчальний рік у Запоріжжі розпочнеться 2 вересня 2024 року та, орієнтовно, закінчиться 30 червня 2025 року. Однак кожен навчальний заклад може визначати тривалість самостійно.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що на забезпечення безпечного навчання в Запорізькій області виділили більш ніж 706 млн грн. 18 липня під час робочої поїздки на створення шкільних укриттів для Запорізької області розподілили ще майже 78 млн грн.