Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни скинули дві авіабомби на Запорізьку область: наслідки

Росіяни скинули дві авіабомби на Запорізьку область: наслідки

Росіяни скинули дві авіабомби на Запорізьку область: наслідки

Фото ГУНП у Запорізькій області/Фото ГУНП в Запорожской области

8 серпня російські війська здійснили 405 обстрілів житлової інфраструктури Запорізького, Пологівського та Василівського районів із застосуванням різних видів озброєння. Інформації про постраждалих громадян не надходило.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

Російські війська застосували 285 безпілотних літальних апаратів для ударів по населених пунктах Біленьке, Приморське, Гуляйполе, Залізничне, Роботине, Мала Токмачка, Левадне, Малинівка та Новоданилівка. Крім того, військові РФ скинули дві авіабомби на Кам’янське та Новоандріївку, а також вдарили з РСЗВ по Роботиному та Новоданилівці. У прифронтових містах і селах зафіксовано 116 артилерійських обстрілів.

Росіяни обстріляли Запорізьку область
Фото ГУНП у Запорізькій області

Внаслідок цих атак вибуховою хвилею та уламками ворожих снарядів були пошкоджені та зруйновані житлові будинки, господарські споруди та транспортні засоби. Постраждалих немає.

Росіяни обстріляли Запорізьку область
Фото ГУНП у Запорізькій області

Наслідки ворожих атак задокументовані працівниками поліції та УСБУ. За фактами воєнних злочинів відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, російські війська продовжували наземні атаки поблизу Роботиного та на північний схід від нього, в районі Малої Токмачки, на заході Запорізької області 7 та 8 серпня.