Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Попросив подзвонити і втік: поліцейські повідомили про підозру запоріжцю

Попросив подзвонити і втік: поліцейські повідомили про підозру запоріжцю

Попросив подзвонити і втік: поліцейські повідомили про підозру запоріжцю

Ілюстративне фото

У Запоріжжі до місцевого мешканця підійшов чоловік і попросив телефон, щоб терміново комусь зателефонувати. Після цього він зник у невідомому напрямку разом зі смартфоном. Правоохоронці знайшли шахрая та повідомили йому про підозру.

Про це повідомляє Запорізьке районне управління поліції.

Зазначається, що 47-річний чоловік звернувся до відділу поліції №4 (Комунарський район) із заявою про те, що у нього вкрали смартфон вартістю понад 8 000 гривень. Незабаром слідчі встановили особу та місцезнаходження шахрая – ним виявився 24-річний мешканець Запоріжжя. Поліцейські вилучили у нього речовий доказ.

Правоохоронці, під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, оголосили про підозру за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

“Співробітники поліції попереджають про небезпеку аферистів і просять бути обачними. Не довіряйте незнайомцям, якщо вони просять у вас телефон, гроші або інші цінні речі. Якщо ви все-таки потерпіли від рук невідомих, не зволікайте, одразу телефонуйте на спецлінію «102»” – закликають у поліції.

Деякі поради від правоохоронців, як захистити свій телефон:

  • Ніколи не залишайте мобільні пристрої без нагляду в громадських або на робочих місцях, а також у транспорті. Використовуйте внутрішні кишені з застібками або спеціальні чохли, які забезпечують додатковий рівень захисту;
  • Будьте обережні в місцях великого скупчення людей. Притискайте свої гаджети до себе. Уникайте демонстрації пристроїв у натовпі, оскільки це може привернути увагу злодіїв;
  • Активуйте функції блокування екрану на всіх ваших пристроях, використовуючи паролі, PIN-коди або біометричні дані. Це ускладнить доступ до особистої інформації у разі викрадення гаджета;
  • Своєчасно реагуйте на зникнення мобільного телефону. Швидке повідомлення дозволить правоохоронним органам оперативно зреагувати на інцидент і почати розслідування.

Раніше ми писали, що в Олександрівському та Шевченківському районах Запоріжжя шахраї вкрали гроші у двох пенсіонерок. В обох випадках аферисти казали, що вони є представниками комунальних служб, а після цього проникали до осель.