Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть скористатися новим гуманітарним коридором для виїзду з тимчасово окупованих територій

Запоріжці можуть скористатися новим гуманітарним коридором для виїзду з тимчасово окупованих територій

Запоріжці можуть скористатися новим гуманітарним коридором для виїзду з тимчасово окупованих територій

Пункт пропуску “Доманове”. Фото: Wikipedia

Мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області можуть скористатися гуманітарним коридором “Мокрани – Доманове”. Пункт пропуску розташований на білорусько-українському кордоні.

Про це повідомили на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Роботу гуманітарного коридору “Колотилівка – Покровка”, через який раніше поверталися українці на підконтрольну Уряду територію України, наразі призупинили через велику кількість російських обстрілів. 

Пунктом пропуску “Мокрани – Доманове” можуть скористатися всі громадяни за наявності будь-якого українського документа. Наприклад, свідоцтва про народження (для дітей, які не встигли отримати паспорт), протерміновані паспорти, закордоннні паспорти, водійські посвідчення, ксерокопії втрачених документів.

Після перетину кордону громадян зустрінуть волонтери, представники місцевої влади, соціальних та екстрених служб. Крім того, волонтери безкоштовно відвозять людей до Ковеля та можуть допомогти придбати залізничні квитки до інших регіонів України.

Як писали раніше “Нижні Сірогози.City”, за цим гуманітарним коридором можуть виїхати ті українці, яких окупанти змусили отримати російські документи. Для цього бажано мати при собі ще й закордонний паспорт.

Нагадаємо, що уряд Чехії ухвалив рішення про збільшення виплат українцям, що переїхали до країни під час війни. Зокрема, зростуть суми виплат на оренду житла.

Раніше Inform.zp.ua писав, що з 6 серпня у Запоріжжі проводитимуть правопросвітницькі онлайн-заходи для ВПО. Метою цих занять буде підвищення обізнаності переселенців щодо різних тем.

Читайте також:

За кількістю ВПО Запоріжжя займає четверте місце серед міст України. І перше місце за відсотком від населення всієї країни – 24%.

Майбутні студенти з тимчасово окупованих територій Запорізької області, які хочуть навчатися в українських закладах вищої освіти, зможуть проживати в гуртожитках на підконтрольній території у період проведення вступної кампанії.

Вчора, 10 серпня, росіяни обстріляли будинки у селі Новопавлівка Оріхівської громади. Одна ракета вдарила по будинку подружжя – чоловік загинув на місці, а жінка була поранена.