Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Де відпочити? » Куди сходити у Запоріжжі в серпні 2024 року: топ заходів та місць

Куди сходити у Запоріжжі в серпні 2024 року: топ заходів та місць

Куди сходити у Запоріжжі в серпні 2024 року: топ заходів та місць

Колаж Inform.zp.ua

Наступними тижнями у Запоріжжі відбудеться багато різних подій, які можна буде відвідати та приємно провести час. Також в місті працюють сучасні заклади навіть під час відключень світла, у яких можна сховатися від спеки.

Inform.zp.ua зібрав цікаві заходи та місця, які ви могли пропустити.

Виставки у Сучасному хабі

У Запоріжжі в цьому місяці проходить велика кількість культурних заходів, зокрема виставок. Відвідати їх можна у Сучасному хабі, який розташований в Туристичному інформаційному центрі, за адресою проспект Соборний, 151.

Фото: Сучасний хаб

Одна з таких виставок відкрилася 2 серпня та має назву “Розмивання”. Її автором є львівський художник Данило Мовчан. У 2012 році він став членом Української Спілки Іконописців. Його твори знаходяться в церквах та приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, Фінляндії, Італії, Франції, Канади та США. Митець зазначає, що експонати виставки “Розмивання” є втіленням почуттів кожного українця під час великої війни. 

“Після підриву Каховської ГЕС почав серію робіт про розмивання, де переважають різні відтінки синього та показую різні аспекти руйнувань. Ми побачили як вода швидко змінює краєвид та все руйнує”, – розповідає Данило Мовчан.

Виставка триватиме до 16 серпня. Відвідати її можна щоденно безкоштовно з 9:00 до 18:00.

Фото: Сучасний хаб

Ще одна виставка на військову тематику полтавської ілюстраторки Нато Мікеладзе відкрилася 2 серпня. Крім мистецької діяльності, авторка є викладачкою кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЛНУ імені Тараса Шевченка та засновницею бренду української кераміки “Лови Лева”. Після початку повномасштабного вторгнення Нато Мікеладзе почала створювати різноманітні ілюстрації. Це стало саморефлексією на події сьогодення.

“Мій перший воєнний плакат – це прохання закрити небо над Україною. Із жахом згадую ті дні. У мене є донька і тиждень ми вирішували, чи вивозити дитину за кордон? Коли я виїжджала з квартири, я прощалася з усім, думаючи, що ніколи вже сюди не повернуся, саме в цю квартиру. Я ніколи не розглядала для себе виїзд за кордон, як експатки, і зараз планую своє життя в Україні, бо мій дім тут”, – зазначає Нато Мікеладзе.

Експонати мисткині виставленні на фасаді Туристичного інформаційного центру та на бульварі Марії Примаченко. Виставка триватиме до 29 серпня.

Фото: Туристичний інформаційний центр

Також у Запоріжжі анонсували виставку під назвою “Маленьке тіло” за запрошенням культорологині Льони Радченко. Головна ідея заходу полягає у тому, щоб зрозуміти власне тіло крізь призму мистецтва. Як зазначено в анонсі події, цей проєкт є спостереженням того, як людина ставиться до свого тіла та приймає його. 

Відкриття виставки відбудеться 16 серпня о 17:30.

Майстер-класи та лекції

Щонеділі у Музейних студіях “Місто за порогами” відбуваються заходи для дітей та дорослих. Локацію можна знайти за адресою бульвар Центральний 3 (2-й поверх “Будинку взуття”). Вхід безоплатний. 

Організатором цих заходів є Національний заповідник “Хортиця”. Тому здебільшого тематика майстер-класів та лекцій стосується острову. Наприклад, минулого тижня у музейних студіях проводили безкоштовний майстер-клас з виготовлення підков. Щоб не пропустити анонси нових подій, слідкуйте за сторінками заповіднику у Telegram та Facebook.

Крім того, у безпечному просторі для жінок і дівчат «Затишно space» протягом цього тижня проводитимуть різноманітні заходи для дітей та дорослих. Наприклад, на 12 серпня анонсовані такі:

  • 12:00-13:30 – дитячий майстер-клас з пластилінографії «Пташиний світ» (для дітей 6-10 років), зареєструватися можна за посиланням;
  • 14:00-15:30 – лекція для дівчат та жінок «Відстоюючи рівність: боремося з дискримінацією та стереотипами у сучасному світі» від психологині ГО «Дівчата» Юнони Лойко, реєстрація;
  • 16:00-18:00 – перегляд і обговорення документального фільму «Жінка в полоні» Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA» з кейс-менеджеркою Марією Проніною, реєстрація за формою

Повний графік заходів на весь тиждень можна переглянути за посиланням

Кав’ярня, яка працює під час блекаутів

Попри послаблення графіків погодинних відключень світла, у Запоріжжі досі залишається ймовірність повернення блекаутів. Кав’ярні міста завчасно почали готуватись до цього, щоб мати змогу працювати автономно. 

Скріншот зі сторінки кав’ярні/Instagram
Скріншот зі сторінки кав’ярні/Instagram

Один з таких закладів – нова кав’ярня “На часі”. Це ідеальна локація, щоб зробити стильні фотографії, поїсти смачні десерти і сніданки, випити каву та провести час із друзями. Кав’ярня зі стильним дизайном та літнім майданчиком розташована за адресою проспект Соборний, 144.

Довгоочікувана кінопрем’єра

8 серпня в кінотеатрах Запоріжжя відбулася кінопрем’єра стрічки “Яремчук: Незрівнянний світ краси”. Ця докумельна біографічна драма присвячена першій українській поп-зірці Назарію Яремчуку. Артист відомий більшості за такими піснями, як «Червона рута», «Водограй», «Гай, зелений гай», «Стожари». Режисером стрічки став Артем Григорян. Серед його робіт ще є документальний фільм “Епізоди: Тінь Чорнобиля” 2024 року.

Фільм розповідає про життя Яремчука та його шлях до міжнародної слави через спогади близьких, особисті щоденники та ексклюзивні хроніки. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що новий супермаркет “Сільпо” відкрився в ТРК CITY MALL. Він замінив “АШАН”, який закрився у Запоріжжі 3 березня 2024 року.

Нагадаємо, що у Запоріжжі продовжує діяти заборона купання на міських пляжах, але деякі жителі її ігнорують. Спеціалісти пояснюють ризики такої поведінки, а фахівці систематично проводять дослідження якості води та піску на пляжах міста.