Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі створять департамент ветеранської політики: деталі

У Запоріжжі створять департамент ветеранської політики: деталі

У Запоріжжі створять департамент ветеранської політики: деталі

Фото: Генштаб ЗСУ

У Запоріжжі планують створити департамент ветеранської політики. Завдяки ньому ветеранам допомагатимуть адаптуватись до мирного життя.

Про це повідомила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко під час засідання Ради ветеранів.

Зазначається, що цей орган допомагатиме запорізьким ветеранам війни розв’язувати проблемні питання.

“Ми не будемо створювати додаткові чиновницькі посади. Ми візьмемо управління з питань праці, яке має зараз відповідати умовам часу та соціальному запиту, додамо туди дві штатні одиниці та створимо на його базі департамент з питань ветеранської політики. Ветерани – на першому місці”, – сказала Харченко.

На засіданні Ради обговорювали проблеми, з якими сьогодні зустрічаються ветерани. Зокрема, обговорювали перелік послуг, які потенційно можуть фінансуватися коштом міського бюджету. Серед них такі: надання амбулаторної, стаціонарної та стоматологічної допомоги, зубопротезування, а також обслуговування у лікарнях без черги. Крім цього питання, які стосуються транспорту, ЖКГ та інших сфер життя. 

Нагадаємо, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відвідала запорізькі ЦНАПи та перевірила роботу єдиного вікна “Я – ветеран”. Через нього можливо отримати 8 адміністративних послуг.