Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Чи є небезпека для ЗАЕС: коментар мера Енергодару

Чи є небезпека для ЗАЕС: коментар мера Енергодару

Чи є небезпека для ЗАЕС: коментар мера Енергодару

Запорожская АЭС / Запорізька АЕС

Жодних загроз, пов’язаних із Запорізькою АЕС, для населення наразі немає. Радіаційний фон також у нормі.

Про повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов у коментарі для “Радіо Свобода”.

Він вважає, що провокації на Запорізькій АЕС росіяни роблять, щоб привернути увагу і звинуватити у інциденті Збройні сили України. 

“До діючих енергоблоків, до ядерних установок, там досить суттєва відстань – близько кілометра до найближчого енергоблока. Тому з погляду якихось ядерних радіаційних небезпек, їх немає. Радіаційний фон зараз у нормі, такий який і був до цього моменту”, – запевнив Орлов.

Він, зокрема, розповів, що градирні, одна з яких загорілася вчора ввечері, давно не працюють.

“Градирні не працювали вже досить довгий час. Зазвичай вони працюють влітку та коли працює там досить суттєва кількість енергоблоків, бо деякі знаходились періодично в ремонтному стані. Зараз оскільки всі блоки в холодному стані, вони не працюють взагалі, там горіти взагалі нема нічому. Якщо окупанти туди щось не нанесли, що може горіти. Там виключно металеві конструкції й залізобетоні. Тому фізично там займатись було нічому горіти”, – сказав мер.

Нагадаємо, вчора, 11 серпня, близько 20:00 у тимчасово окупованому Енергодарі біля території Запорізької атомної електростанції сталася пожежа на обʼєкті технічного водопостачання. У мережі з’явилась інформація, що росіяни підпалили покришки у градирні. Загоряння вже немає. Inform.zp.ua зібрали наявну станом на ранок інформацію.