Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Пожежа біля Запорізької АЕС: наслідки (ВІДЕО)

Пожежа біля Запорізької АЕС: наслідки (ВІДЕО)

Пожежа біля Запорізької АЕС: наслідки (ВІДЕО)

Кадр з відео

Вчора вевечері, 11 серпня, у тимчасово окупованому Енергодарі на градирні біля території Запорізької атомної електростанції сталася пожежа. У мережі з’явилося відео із наслідками загоряння.

Відео опублікували у російських джерелах.

У повній версії коментар надає так званий “директор” Запорізької АЕС Юрій Черничук. Він каже, що до градирні влетів український дрон, після чого той здетонував і розпочалася пожежа.

На відео також можна помітити фахівців Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Відео з російських джерел

Нагадаємо, на українська компанія “Енергоатом” назвала вірогідною причиною пожежі “недбалість рашистських окупантів, або свідомий підпал градирні орками”. А у МАГАТЕ повідомили, що “стали свідками сильного темного диму, що виходив з північної зони ЗАЕС після численних вибухів, які пролунали ввечері”.

Раніше ми також писали, що міський голова Енергодару Дмитро Орлов заявив, що жодних загроз, пов’язаних із Запорізькою АЕС, для населення наразі немає. Радіаційний фон також у нормі.