Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » На дев’ятьох пляжах Запоріжжя зафіксували відхилення у воді

На дев’ятьох пляжах Запоріжжя зафіксували відхилення у воді

На дев’ятьох пляжах Запоріжжя зафіксували відхилення у воді

Центральний пляж у Запоріжжі. Фото: Inform.zp.ua/Центральный пляж в Запорожье. Фото: Inform.zp.ua

У воді на дев’ятьох пляжах Запоріжжя виявили відхилення від норми. Дослідження 5 та 6 серпня проводили фахівці відокремленого підрозділу Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

Відхилення по мікробіологічних показниках:

  • На пляжі “Правий берег”; готель “Ріца” (“Водограй”); зона відпочинку “Хвиля”; Гребний канал – виявили лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП);
  • на пляжі «Центральний», ліва сторона; пляжі «Правий берег»; ДВС-1 (поверхнева); готель «Ріца» («Водограй»); зона відпочинку «Хвиля»; Гребний канал – виявили холероподібний вібріон не О1 групи.

Відхилення по санітарно-хімічних показниках:

  • на пляжі «Центральний», ліва сторона; пляжі по вул. Л. Шмідта; ДВС-2 (глибинна); біля готелю «Ріца» («Водограй»), у зоні відпочинку Хвиля – за показником забарвлення
  • на пляжі «Правий берег»; ДВС-1 (поверхнева) – за показниками забарвлення та хімічне споживання кисню;
  • на пляжі «Центральний», права сторона – за показниками  забарвлення, завислі речовини, ХСК за показниками забарвлення, розчинений кисень, ХСК на ДВС-1, 2 (глибинна);
  • за показниками забарвлення, за показниками забарвлення, рН – Гребний канал.

Крім цього, досліджували проби піску – у них відхилень немає. Не надходила до Запорізького ЦКПХ інформація і про випадки захворювань, пов’язаних із перебуванням відпочиваючих на узбережжі річки Дніпро.

Раніше ми писали, що 29 і 30 липня фахівці Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб також досліджували проби води та піску на пляжах Запоріжжя. Дослідження показали, що на деяких пляжах є відхилення від норми.