Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запорізькій області тривали бої поблизу п’яти населених пунктів (КАРТА)

У Запорізькій області тривали бої поблизу п’яти населених пунктів (КАРТА)

У Запорізькій області тривали бої поблизу п’яти населених пунктів (КАРТА)

Скріншот карти з сайту Інституту вивчення війни/Скриншот карты с сайта Института изучения войны

Протягом 11 та 12 серпня на заході Запорізької області, зокрема поблизу Роботиного, Новоданилівки, Малої Токмачки, Вербового та Гуляйполя, відбувалися активні бойові дії.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

На лінії фронту підтверджених змін не зафіксовано. У цьому районі продовжують діяти підрозділи російської 22-ї бригади спецпризначення (Головне управління ГРУ ГШ ЗС РФ).

Крім того, росіяни заявили, що 11 та 12 серпня українські сили завдали удару безпілотником по тимчасово захопленій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС).

11 серпня українські офіційні особи повідомили, що російська влада підпалила велику кількість гумових шин на одній з градирень ЗАЕС. Це було зроблено з метою дискредитації України перед міжнародними партнерами та представлення Росії як єдиного безпечного оператора станції.

Також 11 і 12 серпня російські війська продовжували наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області, зокрема поблизу Кринок, однак змін на лінії фронту не зафіксовано.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Оріхівському напрямку російські війська здійснили два штурми позицій українських підрозділів поблизу Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку противник зазнав поразки, шість разів атакуючи оборонні рубежі українців.

На Гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін.

Як зазначає ГУНП у Запорізькій області, впродовж минулої доби росіяни 386 атак по 7 населених пунктах Запорізької області. Під вогнем армії РФ перебували: Малинівка, Гуляйполе, Новоандріївка, Роботине, Мала Токмачка, Левадне та Оріхів. У поліції зареєстровано 7 повідомлень про пошкодження та руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

За фактами збройної агресії армії РФ поліцейські зібрали доказові матеріали та передали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, фахівці МАГАТЕ відвідали тимчасово захоплену Запорізьку атомну електростанцію, де напередодні виникла пожежа в одній з градирень. Експерти не знайшли доказів того, що джерело займання знаходилось біля основи споруди, як раніше повідомляли. Замість цього, команда виявила пошкодження на рівні водяних сопел, які розташовані на висоті 10 метрів.