Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізька область отримає частку з 1,5 мільярда гривень на покращення середньої освіти

Запорізька область отримає частку з 1,5 мільярда гривень на покращення середньої освіти

Запорізька область отримає частку з 1,5 мільярда гривень на покращення середньої освіти

Фото: Запорізька міська рада

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції на загальну середню освіту, спрямовану на впровадження Нової української школи (НУШ). Загальна сума субвенції становить 1,5 мільярда гривень, і ці кошти будуть розподілені між регіонами, включно із Запорізькою областю.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Фінансування буде направлено на закупівлю навчального обладнання та підвищення кваліфікації вчителів. Зокрема, кошти підуть на оснащення шкіл сучасними засобами навчання та технікою для природничих кабінетів, зокрема фізики, хімії, біології, та географії.

Крім того, виділені кошти підуть на підвищення кваліфікації освітян, які працюють у 7 та пілотних 8 класах НУШ. Важливо зазначити, що субвенція передбачає обов’язкове співфінансування з місцевих бюджетів, що сприятиме забезпеченню освітніх потреб Запорізької області.

Запорізька область отримає:

  • Всього – 11 736,9 млн грн;
  • На засоби навчання та обладнання, комп’ютерного та мультимедійного обладнання для навчальних кабінетів природничої галузі освіти (кабінети фізики, хімії, біології, географії, природничих наук) – 8 316, 6 млн грн;
  • На засоби навчання та обладнання, мультимедійного та комп’ютерного обладнання, меблів для навчальних кабінетів пілотних закладів освіт – 1 602,2 млн грн;
  • На навчальну та навчально-методичної літератури, зокрема її електронних версій та з аудіосупроводом, для учнів та педагогічних працівників пілотних закладів освіти – 1 818,1 млн;
  • Підвищення кваліфікації педагогічних працівників – 3 113,0 млн грн.

Нагадаємо, у Запорізькій області триває будівництво шести підземних шкіл, перші з яких планують ввести в експлуатацію наприкінці жовтня. Днями планують розпочати будівництво сьомої школи. Ймовірно, мова йде про навчальний заклад “Елінт”

Оскільки навчальний рік розпочнеться вже за декілька тижнів, будівництво підземних шкіл зараз відбувається у прискореному режимі. Наразі робітники на місцях працюють приблизно по 16 годин на добу і без вихідних.  Як зазначив Іван Федоров, у звичайних темпах подібну споруду на 500 учнів будують протягом одного року. В Запоріжжі будівництво розпочали у травні цього року.