Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запорізького підприємця затримали на кордоні зі Словаччиною з незадекларованою валютою

Запорізького підприємця затримали на кордоні зі Словаччиною з незадекларованою валютою

Запорізького підприємця затримали на кордоні зі Словаччиною з незадекларованою валютою

Фото: Закарпатська митниця

13 серпня, на українсько-словацькому кордоні у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», закарпатські митники виявили значне порушення митного законодавства. 37-річний підприємець з Запоріжжя, який подорожував до Німеччини, спробував незаконно вивезти валюту, перевищуючи дозволену норму.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

Під час проходження митного контролю в «зеленому коридорі», чоловік повідомив інспекторам, що перевозить лише 10 тисяч доларів США. Однак перевірка виявила в салоні його автомобіля сумку, в якій знаходились 4 300 євро та 11 700 доларів США, що в загальному дорівнює понад 670 тисяч гривень.

На кордоні зі Словаччиною митники вилучили «зайву» незадекларовану валюту в мешканця Запоріжжя
Фото: Закарпатська митниця

Відповідно до митного законодавства, переміщення готівки понад 10 тисяч євро без письмового декларування є порушенням. Митники вилучили надмірну готівку і склали протокол за ч.1 статті 471 Митного кодексу України. Тепер справа буде розглядатися митницею, яка застосує до порушника штрафні санкції.

Нагадаємо, прикордонники затримали трьох громадян України, які намагались незаконно потрапити до Молдови. Серед них був мешканець Запорізької області.


Inform.zp.ua також писав, що СБУ затримала трьох прокремлівських агітаторів, які діяли в різних регіонах країни, зокрема в Запорізькій області. Підозрювані підтримували збройну агресію Росії та закликали до окупації всієї території України. Серед затриманих є представник партії Шарія.