Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Оріхівській громаді зупинили розгляд заяв щодо надання компенсації за знищене житло

В Оріхівській громаді зупинили розгляд заяв щодо надання компенсації за знищене житло

В Оріхівській громаді зупинили розгляд заяв щодо надання компенсації за знищене житло

Оріхів. Ілюстративне фото

12 серпня в Оріхівській громаді призупинили розгляд заяв щодо надання компенсації мешканцям за зруйноване житло. Таке рішення було прийняте на засіданні Комісії з питань фіксації пошкоджень будівель і споруд приватної та комунальної форми власності через збройну агресію Росії.

Про це повідомили в Telegram-сторінці Оріхівської громади з посиланням на Оріхівську міську військову адміністрацію.

Під час засідання комісія констатувала, що територія Оріхівської міської територіальної громади знаходиться в зоні активних бойових дій, відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією»(зі змінами).

Оріхів тривалий час знаходиться під масованими ракетними обстрілами, авіаударами та атаками безпілотників. Через це комісія не має змоги здійснювати свої зобов’язання та провести обстеження знищеного об’єкта без ризиків для життя та здоров’я її працівників.

Раніше мешканці міста подавали заяву щодо надання компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна через портал “Дія”. Після завершення активних бойових дій на території Оріхівської громади, розгляд зупинених справ буде поновлено.

Нагадаємо, що мешканці громад Запорізької області, де ведуться активні бойові дії, зможуть отримати компенсації за знищене житло. Опрацьовувати заяви громадян будуть у випадках, коли обстеження майна не створює загрози для життя та здоров’я членів комісії.

Читайте також:

У ніч на 14 серпня 2024 року ЗСУ збивали у Запорізькій області БпЛА типу «Shahed». Всього було запущено 23 дрони з території Російської Федерації, з них – 17 збили.

Росія відвела деякі свої підрозділи з півдня України, щоб посилити оборону на території РФ у відповідь на ескалацію наступальних дій українських сил у Курській області.
Посадовців Оріхівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування судитимуть за привласнення понад 21 мільйона гривень. Їм загрожує строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.